Az E-vitamin egy fontos tápanyag, ami a szervezetben antioxidánsként működik. A National Institutes of Health szerint az E-vitamin számos élelmiszerben és ételben megtalálható, de kapszulaként is fogyasztható. Mivel hatékony antioxidáns, ezért képes felvenni a harcot a szabad gyökökkel szemben. Napi ajánlott mennyisége 15 mg.
Zöldségek
A zöldségek igen nagy mennyiségben tartalmaznak E-vitamint. A spenót, a mangolt, a mustárlevél, a rukkola, a petrezselyem és a kelkáposzta igen kiváló forrása az E-vitaminnak. Egy csésze főtt spenótban a napi mennyiség 19%-át, egy csésze forrázott rukkolában pedig a napi bevitel 15%-át találjuk meg E-vitaminból. Az E-vitaminnak szintén jó forrása a kelbimbó, a kelkáposzta, a paradicsom, a piros paprika és a brokkoli is.
Hüvelyesek, diófélék és magvak
Az E-vitamin egyik legjobb forrása a napraforgómag. 2,5 deka napraforgómagban a napi E-vitamin mennyiség 90,4%-át találjuk meg. A mandula is viszonylag magas E-vitamin tartalommal bír, 10 dekában a napi mennyiség 180%-a található meg. Ezenfelül még a dió és a mogyoró is sok E-vitamint tartalmaz.
Gyümölcsök
Sok gyümölcs is jó forrása az E-vitaminnak. Az áfonya, a papaja, a kiwi, a mangó, az olajbogyó viszonylag nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint.
Olajok
Egy evőkanál búzacsíraolajban a napi ajánlott mennyiségű E-vitamin 100%-át megtaláljuk. De a napraforgóolajban, a kukoricaolajban, a szójaolajban is nagy mennyiségű E-vitamint találunk.