Mindent a multivitaminokról

A B6-vitamin természetes forrásai

2014.07.17 09:49

A B6-vitamin vagy piridoxin egy olyan vitamin, ami nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő működésének fenntartásában. A National Institutes of Health szerint a B6-vitamin növeli az oxigén mennyiségét a vérben, így rengeteg energiát biztosít a különféle szerveknek. Segítségével el lehet kerülni a vérszegénységet is. Kiegészítők formájában is hozzájuthatunk, de számos élelmiszerben is megtalálható a B6-vitamin.

Burgonya
A burgonya természetes forrása a B6-vitaminnak, különösen akkor igazán jó, ha a krumplit héjastól fogyasztják. Egy közepes adag sült krumpli körülbelül 0,7 mg B6-vitamint tartalmaz, ami az ajánlott bevitel körülbelül fele.

Banán
A banán egy másik jó forrása a B6-vitainnak. A szakértők állítják, hogy egy közepes méretű banán mintegy 0,68 mg B6-vitamint tartalmaz. Ez a gyümölcs kiváló uzsonna vagy desszert, illetve reggeliként is fogyasztható.

Tonhal
A tonhal is igen gazdag B6-vitaminban, hiszen már 100 gramm a napi bevitel több, mint 100%-át tartalmazza. Éppen ezért mindennap érdemes belőle fogyasztani: cseréljük le erre a csirke vagy a marhahúst és fogyasszuk hetente legalább kétszer.

Paprika
A paprika fogyasztásával is növelhetjük a B6-vitamin bevitelét. Egy csésze nyers, szeletelt kaliforniai paprika 0,27 mg B6-vitamint tartalmaz, ami mindössze 25 kalória, viszont a B6-vitamin napi adagjának több, mint 20%-át tartalmazza.

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode